03-11-2014

De Duitse mezzosopraan Ute Trekel-Burckhardt werd op 3 november 1939 in Pirna geboren.

Ute Trekel-Burckhardt studeerde aan de Musikhochschule van Berlijn en maakte in 1963 haar debuut aan de Komische Oper van Berlijn als Page in ‘Salome’ van Richard Strauss. Zij bleef tot de dood van Walter Felsensteins in 1975 verbonden aan dit operahuis. Daarna was zij ensemblelid van de Staatsoper Unter den Linden en werkte zij mee aan gastoptredens in de Staatsoper Dresden. Verder zong zij bij de Deutsche Oper van Berlijn, de Wiener Staatsoper, de Bayerische Staatsoper München, het Gran Teatre del Liceu in Barcelona en het Teatro Colón van Buenos Aires. Ute Trekel-Burckhardt zong alle grote mezzo- en altpartijen van het operarepertoire. Zo trad zij op als Octavian in ‘Der Rosenkavalier’, Klytämnestra in ‘Elektra’, Amme in ‘Die Frau ohne Schatten’, de Komponist in ‘Ariadne auf Naxos’, de titelrol in ‘Carmen’, Amneris in ‘Aida’, Eboli in ‘Don Carlo’, Azucena in ‘Il Trovatore’, Kundry in ‘Parsifal’, Ortrud in ‘Lohengrin’ en Venus in ‘Tannhäuser’. Tegenwoordig geeft Ute Trekel-Burckhardt zangonderwijs. Zij is getrouwd met de bas Kammersänger Jürgen Trekel en hun zoon is de bekende bariton Roman Trekel.

Kijk op YouTube