24-10-2014

Het Amsterdams Opera Koor zingt op zondagavond 26 oktober 2014 hoogtepunten uit de opera’s ‘Anna Bolena’ van Donizetti en ‘I Puritani’ van Bellini.

Het Amsterdams Opera Koor maakt zijn debuut in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade te Amsterdam. De solisten in de belcantofragmenten zijn:

Gulnara Shafigullina, sopraan (titelrol in ‘Anna Bolena’, Elvira in ‘I Puritani’). Zij behaalde in 2012 de eerste prijs in de categorie opera op het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch.

Jesús García, tenor (Lord Percy en Hervey in ‘Anna Bolena’, Arturo in ‘I Puritani’).

Nanco de Vries, bas-bariton (Enrico in ‘Anna Bolena’, Giorgio Valton in ‘I Puritani’).

Arash Roozbehi, bariton (Lord Rochefort in ‘Anna Bolena’, Riccardo Forth en Gualtiero Valton in ‘I Puritani’). Roozbehi is van Iraanse afkomst, woont sinds 2011 in Nederland en heeft hier al vele successen behaald. 

Leonie van Rheden, mezzosopraan (Giovanna Seymour in ‘Anna Bolena’). Leonie van Rheden is toegelaten tot de eerste ronde van het 50ste Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch 2014.

De pianist is Hans Schellevis.

Het concert is in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR te Amsterdam; bereikbaar vanaf het CS met tramlijn 26.

Aanvang: 20.15 uur. Zaal open: 19.45 uur.

Toegangsprijzen voor dit prachtige concert : € 28,50 (inclusief pauzedrankje, garderobe en programma) .
Voor CJP, Stadspas en donateurs € 23.00 (inclusief pauzedrankje, garderobe en programma).

De kaartverkoop begint op 26 augustus 2014.

Lees op Operakoor.nl