18-10-2014

De sopraan Berit Lindholm werd op 18 oktober 1934 in Stockholm geboren.

Berit Lindholm maakte haar debuut in 1963 in haar geboortestad als de Contessa in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart. Haar internationale carrière bracht haar naar Covent Garden, de Bayreuther Festspiele, San Francisco, de Metropolitan Opera van New York, München, de Wiener Staatsoper, Barcelona en Moskou. In 1969 nam zij de rol van Cassandre in ‘Les Toyens’ van Berlioz in de studio voor de plaat op. Zij zong titelrollen als Tosca, Turandot en Fidelio en was te horen in Bayreuth als Venus in ‘Tannhäuser’  in 1967 en vervolgens tot 1973 in de drie partijen van Brünnhilde in ‘Der Ring des Nibelungen’. Zij zong de rol van Isolde in Covent Garden (1973), Moskou, Stocholm, Amsterdam () en Wenen. Zij maakte op 20 februari 1975 haar debuut in de Met als Brünnhilde in ‘Die Walküre’ en zong in dat seizoen de drie partijen van Brünnhilde ieder twee maal in de Met. De recensies waren niet lovend en dat uiteindelijk keerde zij niet terug in de Met. Andere rollen die zij zong waren Kundry, Sieglinde, Turandot, Die Frau ohne Schatten, Salome en Elektra, Chrysothemis en Klytämnestra. Zij beëindigde haar carrière in 1995.

Kijk op YouTube

© Bayreuther Festspiele