04-10-2014

Opera- en operettegezelschap Thalia presenteert op zondag 5 oktober 2014 de opéra bouffe ‘L’Île de Tulipatan’ van Jacques Offenbach in de Muiderkerk te Amsterdam.

Voor de pauze is er een wensconcert met door het publiek ingediende ideeën en na de pauze de korte komische opéra bouffe ‘L’Île de Tulipatan’ van Jacques Offenbach. Medewerking wordt verleend door bekende Thalia solisten, gastsolisten en het voltallige Thaliakoor en de directie en muzikale begeleiding is in handen van Alexander Koeznetsov. Het decor, rekwisieten en kostuums zijn uit eigen atelier. De Nederlandse vertaling is van Joop Fransen.

Speeldata

zondag 5 oktober | 14.30u | Muiderkerk | Linnaeusstraat 37
zondag 12 oktober 2014 | 14.30u | Willem de Zwijgerkerk | Olympiaweg 14
zondag 19 oktober 2014 | 14.30u | Nassaukerk | De Wittenkade 111
(bij alle locaties gratis parkeren op zondag en goed bereikbaar met openbaar vervoer)

Synopsis

Dit is een van de gekste stukken van Offenbach. Op een ver eiland regeert een koning. De koning heeft een zoon, tenminste dat denkt hij. De prins en de dochter van de hofmaarschalk worden verliefd op elkaar. De koning heeft geen bezwaar tegen een huwelijk. Maar nu komen de moeilijkheden. De hofmaarschalk heeft de koning destijds niet verteld dat hij voor de zoveelste keer een dochter had gekregen; het kind werd als jongen opgevoed, maar het is dus een meisje. De hofmaarschalk is in alle staten, maar hij durft de koning de waarheid niet te vertellen.

Intussen blijkt dat de vrouw van de hofmaarschalk, ene Théodorine, indertijd heeft besloten, zonder medeweten van haar man, haar zoontje op te voeden als meisje, om te voorkomen dat hij later onder dienst zou moeten. De dochter van de hofmaarschalk is dus een jongen. Als Théodorine verneemt dat haar kind met de prins wil trouwen is ze al even radeloos als haar echtgenoot. Een wirwar van misverstanden is het gevolg.

Reserveren

Telefonisch: 0299 66 02 54
Per e-mail: thaliakaartverkoop@kpnmail.nl

Entreeprijs € 15,- (inclusief garderobe en kopje koffie of thee in de pauze)
Korting voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: € 7,50
Korting met CJP, Stadspas, Studentenkaart en voor 65-plussers: € 5,-
Groepskorting voor 13 personen of meer: € 5,- p.p.
Hoge korting met Stadspasbon oktober 2014: € 10,- (dus uiteindelijke toegangsprijs 5 euro!)