28-09-2014

De 125e geboortedag van de Italiaanse componiste Alba Rosa Viëtor wordt op zondag 28 september 2014 gevierd met het eendaagse muziekfestival Alba Rosa Viva! in Utrecht.

Het muziekfestival Alba Rosa Viva! is gewijd aan het leven en werk van de componiste, violiste en pianiste Alba Rosa Viëtor (1889-1979), die tot één van de succesvolle vrouwelijke componisten van de 20e eeuw behoorde. Haar leven speelde zich af op drie continenten: ze werd geboren in Italië en studeerde vanaf haar 8e jaar aan het Giuseppe Verdi Conservatorio in Milaan – als jongste leerling ooit.

De muziek van Alba Rosa Viëtor was door pianiste Reinild Mees in 2012 al op de kaart gezet tijdens de Vrouwenmuziekmarathon in het Concertgebouw Amsterdam. Reinild Mees is dan ook de aangewezen artistiek leider van dit Alba Rosa Viva! muziekfestival.

Tijdens het festival kan men behalve de composities van Alba Rosa Viëtor ook werken van haar tijdgenoten horen zoals Ravel, Prokofjev, Poulenc en Rebecca Clarke. Van ’s ochtends tot ’s avonds vinden er concerten plaats in de Leeuwenberghkerk en Geertekerk te Utrecht.

 

Festivalprogramma
– Alba Rosa Junior!: concert door jonge pianisten tot 16 jaar

– Workshop: improvisatie voor alle leeftijden
– Lezing: over leven en werk van Alba Rosa Viëtor van het gerenommeerde Storioni Trio en CD-presentatie
– Liedrecital: met twee jonge sterren: Laetitia Gerards, sopraan, en Maria Fiselier, mezzosopraan, begeleid door Reinild Mees, piano 
– Finale: Alba Rosa Viëtor Composition Prize
– Avondconcert: door het Utrechtsch Studenten Concert

Kijk hier voor het complete programma

 

Tickets bestellen
– Losse tickets € 5 / € 7,50 / € 12,50 / € 17,50

– Combinatietickets € 12,50 / 30 / € 50 / € 85

Kijk voor een overzicht op de website