21-09-2014

The New York Times juicht de beslissing van de Metropolitan Opera van New York toe om de opera ‘The Death of Klinghoffer’ op de voeren.

De productie van ‘The Death of Klinghoffer’ van John Adams ligt onder vuur, omdat het door velen als antisemitisch wordt gezien. In The New York Times werd in het artikel van de hoofdredactie “‘The Death of Klinghoffer’ Must Go On” de beslissing van Peter Gelb om de productie toch te laten doorgaan geprezen. Eerder noemde de The New York Times de druk van Joodse organisaties, individuele en publicaties over het onderwerp “unimaginable pressure”. Richard Weltz van de dagelijkse online magazine American Thinker noemt The New York Times bevooroordeeld aangaande het onderwerp: “Dagelijks wordt Israël in The New York Times afgeschilderd als de onderdrukker,” aldus Weltz.

Lees in American Thinker