17-09-2014

De première van de opera ‘Salome’ in São Paulo met de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer in de titelrol is uitgesteld vanwege onlusten in de Braziliaanse stad.

De onlusten in São Paulo braken uit tussen daklozen en de politie rondom het Theater Municipal in São Paulo in verband met een actie van de politie om 200 gezinnen uit te zetten, die illegaal in leegstaande panden verbleven. De geplande première van ‘Salome’ op 16 september 2014 met Annemarie Kremer in de titelrol werd derhalve verplaatst naar een dag later op 17 september 2014 waardoor de Nederlandse sopraan de zware partij twee dagen achter elkaar zingt. Zij zingt Salome nog op 18 en 20 september 2014 in São Paulo voordat zij naar Hong Kong vertrekt om de partij aldaar te zingen op 9 en 11 oktober 2014.

Lees in Theatro Municipal de São Paulo