© Vincent Nabbe 

De Opera Nederland Prijs 2014 is toegekend aan de Nederlandse sopraan Deirdre Angenent.

De Opera Nederland Prijs werd bepaald tijdens de Halve Finales van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) 2014 te ‘s-Hertogenbosch. De prijs is bestemd voor een Nederlandse zanger of zangeres die daarin een uitgesproken zangkwaliteit heeft laten zien. De criteria hierbij waren: gezonde techniek, muzikaliteit, affiniteit met taal, expressie, presentatie en repertoirekeuze. De Opera Nederland Prijs van € 2.500 werd uitgereikt na afloop van de Orkestfinale van het IVC op 14 september 2014.

Hieronder de volledige tekst van het juryrapport van de Opera Nederland Prijs 2014:

Deirdre Angenent heeft een sopraan met een aangenaam timbre, die bijna onhoorbaar schakelt tussen borst- en middenregister en van nature een brede hoogte heeft. Dit maakt haar uiterst geschikt voor het dramatische repertoire. Deirdre Angenent bezit dan ook de capaciteit en het talent om uit te groeien tot een heuse Dramatische sopraan met wereldfaam. Haar stem zal ongetwijfeld nog sterker worden door middel van Jugendlich Dramatische rollen als Sieglinde, Elisabeth, Ariadne en Elsa om over een aantal jaren de Dramatische partijen Brünnhilde, Elektra en Salome te kunnen én blijven zingen en dragen. Om dit repertoire te doorlopen biedt Nederland helaas niet de voorzieningen. Deirdre Angenent zal daarvoor de mogelijkheden buiten Nederland moeten zoeken als zij een wereldcarrière ambieert. De Opera Nederland Prijs 2014 is aan haar toegekend om haar loopbaan te bevorderen en te stimuleren.