19-08-2014

De Munt Opera van Brussel presenteert vanaf 9 september 2014 tien voorstellingen van de opera ‘Daphne’ van Richard Strauss.

Het is de eerste keer dat ‘Daphne’ in De Munt Opera van Brussel wordt gespeeld. Dirigent Lothar Koenigs en regisseur Guy Joosten bezorgen samen met het Symfonieorkest en Koor van de Munt deze belangrijke première, naar aanleiding van de 150e verjaardag van Richard Strauss.

In de bezetting hoort men de Britse sopraan Sally Matthews voor haar roldebuut als Daphne. Ze wordt omringd door de Amerikaanse tenor Eric Cutler als Apollo en de Deense tenor Peter Lodahl als de herder Leukippos. Voor beide tenoren is dit een roldebuut en in het geval van Eric Cutler zelfs een eerste rol in een toekomstig, meer “heldisch” repertoire dat in de Munt ondermeer zal leiden tot zijn Lohengrin-debuut.

Daphne is een kind van de natuur, geboren uit Gaea, moeder aarde, en de rivier Peneios. Deze rollen worden vertolkt door de Duitse mezzosopraan Birgit Remmert en de Britse bas-bariton Iain Paterson, die zijn debuut maakt in de Munt.

De cast wordt aangevuld door de Belgische sopraan Tineke Van Ingelgem als Erste Magd, de Nederlandse mezzosopraan Maria Fiselier als Zweite Magd, de Amerikaanse bas Matt Boehler als Erster (alter) Schäfer, de Belgische tenor Gijs Van der Linden als de Zweiter (junger) Schäfer, de Belgische bariton Kris Belligh als de Dritter Schäfer en de Amerikaanse bas-bariton Justin Hopkins als de Vierter Schäfer.

Speeldata:

Première dinsdag 9 september 2014 – 20:00

11, 16, 18, 23, 25, 27 (Night at the opera) & 30 september 2014 – 20:00

14 & 21 september 2014 – 15:00

Lees op DeMunt.be