30-07-2014

Joodse groeperingen hebben opnieuw geprotesteerd tegen de uitvoering van ‘The Death of Klinghoffer’ door de Metropolitan Opera in New York.

Zo’n 25 leden van de Americans for a Safe Israel (AFSI) en JCC WatchFacing verzamelden zich bij de Metropolitan Opera House van New York City om te protesteren tegen de geplande uitvoeringen van de opera  ‘The Death of Klinghoffer’ van de componist John Adams. De première van de productie staat voor 22 september 2014 op het programma. De opera is gebaseerd op de gebeurtenis aan boord van het Italiaanse cruiseschip Achille Lauro in 1985, toen de Joods-Amerikaanse en invalide zakenman Klinghoffer werd vermoord door pro-Palestijnse terroristen. De protestacties waren de tweede in een serie van vier, die deze week gehouden worden.

Lees in The Jewish Voice