28-07-2014

De leden van de cast en crew van het ensemble van het Teatro Lirico di Cagliari op Sardinia gaan een Google Glass dragen om de voorstelling van ‘Turandot’ aan een wereldwijd publiek te laten zien.

De zangers, orkestleden en diverse technici van het Teatro Lirico di Cagliari dragen op woensdag 30 juli 2014 tijdens een voorstelling van de opera ‘Turandot’ van Puccini een Google Glass om de uitvoering live vanuit hun oogpunt online aan het publiek te tonen. De bril Google Glass werkt als een camera, die alles opvangt wat hij ziet. Live-verbindingen naar de website, Facebook en andere sociale media stellen operaliefhebbers vervolgens in staat om thuis van de voorstelling te kunnen genieten. In juni 2014 experimenteerde het New Yorkse gezelschap On Site Opera al met Google Glass in een productie van ‘Pygmalion’ van Rameau.

Lees in The New York Times