24-07-2014

De rockzanger Jon Bon Jovi is onderscheiden met de Marian Anderson Award 2014.

Marian Anderson was een gevierde alt die werd geboren in Philadelphia en in 1955 de eerste zwarte soliste in de Metropolitan Opera van New York was. Zij overleed in 1993 op 96-jarige leeftijd. De Marian Anderson Award wordt jaarlijks uitgereikt aan kritisch veelgeprezen artiesten die op een positieve manier de maatschappij indruk hebben gemaakt. Eerdere winnaars waren de acteur James Earl Jones, de dichteres Maya Angelou en de actrice Elizabeth Taylor. De organisatoren van de prijs lieten op woensdag 23 juli 2014 weten dat Bon Jovi zijn muzikale succes heeft aangewend om organisaties te steunen die daklozen en hongerlijdenden helpen. De prijs van $25.000 wordt op 18 november 2014 in Philadelphia uitgereikt.

Lees in KWTX.com

© Matt Rourke