23-07-2014

De general manager van de Metropolitan Opera House Peter Gelb heeft in een brief de vakbondsmedewerkers geïnformeerd dat op 1 augustus 2014 voor hen vermoedelijk een lockout-procedure zal worden gestart. 

Een lockout is een situatie waarbij een werkgever de werknemers verhindert of verbiedt om deel te nemen aan het arbeidsproces. Hierbij wordt over het algemeen de loonbetaling stopgezet. Een lock-out is het omgekeerde van een staking, waarbij de werknemers het initiatief tot het stilleggen van de arbeid hebben. De contracten van 15 van de 16 vakbondsmedewerkers van de Met lopen op 31 juli 2014 af. Peter Gelb en de vakbondsleiders lieten op woensdag 23 juli 2014 weten dat het gezelschap nog niet dichtbij een overeenkomst was met de drie grootste vakbonden, die de zangers, orkestleden en bühnepersoneel vertegenwoordigen.

Lees in The Wall Street Journal

© Bloomberg News