03-07-2014

De mezzosopraan Brigitte Fassbaender werd op 3 juli 1939 in Berlijn geboren.

Zij was één van de belangrijkste mezzosopranen van de tweede helft van de 20e eeuw en zong gedurende dertig jaar op alle grote operapodia van de wereld. Na haar recital op 19 december 1994 in Rolandseck bij Bonn met ‘Die schöne Magalone’ van Johannes Brahms zegde zij alle verdere optredens af en stopte met zingen. Van 1995 tot 1997 was zij operadirecteur van het Staatstheater Braunschweig en van 1999 tot 2012 werd zij intendante van het Tiroler Landestheater in Innsbruck te Oostenrijk. Brigitte Fassbaender bezit de titel Kammersängerin van de Bayerische Staatsoper van München en van de Wiener Staatsoper. In januari 2011 werd zij door de Franse regering nog benoemd tot Chevalier van het Légion d’Honneur.

Kijk op YouTube

© APA