27-06-2014

Op voordracht van de jury bestaande uit Mischa Spel, Kees Vlaardingerbroek en Paul Witteman heeft het bestuur van de stichting Blijvend Applaus de Blijvend Applaus prijs 2014 in de categorie muziek toegekend aan de mezzosopraan Jard van Nes.

Uit het juryrapport: ‘Jard van Nes was als concertzangeres vooral geliefd om haar menselijke, diep doorvoelde Mahler-interpretaties. Maar ze zette zich ook in voor nieuwe muziek en droeg haar inzichten en ervaringen na een rijke internationale carrière over op talrijke leerlingen.’

Jard van Nes nam op 26 december 2000 afscheid van het podium om zich geheel te kunnen wijden aan het begeleiden van jong zangtalent. Inmiddels heeft zij verschillende masterclasses in Nederland en ver daarbuiten gegeven, waarvan  een aantal voor radio en televisie. In april 2002 werd zij met haar benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw koninklijk onderscheiden.

Lees op StichtingBlijvendApplaus.nl

© Mark Kohn