23-06-2014

Opera Australia heeft na grote publieke druk besloten Tamar Iveri te vervangen.

De Georgische sopraan stond op het programma om in juli 2014 de rol van Desdemona in ‘Otello’ van Verdi te zingen bij Opera Australia, maar na de constatering van discriminerende uitlatingen jegens de homoseksuele gemeenschap op haar Facebooksite werd aangedrongen op haar vertrek. De Munt Opera van Brussel had eerder al laten weten in verband met de uitlatingen Iveri te schrappen van de bezettingslijst voor de geplande productie van ‘Un Ballo in Maschera’ van mei 2015. Opera Australia noemt in een mededeling de gedane uitlatingen “gewetenloos”. In een petitie om het Australische visum van Iveri in te trekken werden binnen korte tijd ruim 4.500 handtekeningen opgehaald.

Lees in Limelight Magazine

© Getty