22-06-2014

De druk op Opera Australia om Tamar Iveri te ontslaan neemt toe nu De Munt Opera van Brussel heeft aangegeven haar het komende seizoen niet in te zetten.

Tamar Iveri staat in juli 2014 bij Opera Australia op het programma voor de rol van Desdemona in ‘Otello’ van Verdi. Dit optreden staat echter ter discussie na het bekend worden van haar uitlatingen op haar Facebookpagina in 2013, waarin zij de homoseksuele gemeenschap vergeleek met uitwerpselen. De Georgische sopraan probeerde zich deze week op haar Facebookpagina te verschonen, maar haar verweren blijken ontoereikend. De Munt Opera van Brussel heeft inmiddels aangegeven Iveri het komende seizoen niet in te zetten. Voor een petitie om haar visum voor Australië in te trekken zijn inmiddels meer dan 4500 handtekeningen verzameld.

Lees in Limelight

Zie de Petitie