20-06-2014

De publieke opinie in Australië dringt aan op het ontslag van de Georgische sopraan Tamar Iveri bij Opera Australië.

Tamar Iveri staat op het programma om op 5 juli 2014 de rol van Desdemona in de opera ‘Otello’ van Verdi in Sydney te zingen bij Opera Australia. Maar vanwege haar uitlatingen over homoseksuelen staat dit op losse schroeven. In een commentaar op Facebook in mei 2013 publiceerde Iveri een brief aan de Georgische president Giorgi Margvelashvili, waarin zij de homoseksuele gemeenschap vergeleek met uitwerpselen. In de brief dringt zij er bij Margvelashvili op aan om de “actieve pogingen om deze Westerse ‘fecale massa’ in de denkwijze van de mensen door middel van propaganda over te brengen te stoppen.” Leden van de internationale LGBT activist group en Australische operafans roepen nu op de optredens van Iveri vanwege haar uitlatingen te schrappen.

Lees in The Sydney Morning Herald

© Prudence Upton