08-05-2014

Alexander Pereira blijft waarschijnlijk de intendant van de Scala in Milaan, maar zijn verrichtingen zullen tot het einde van 2014 onder een vergrootglas blijven liggen. Pereira, die vanaf september 2014 intendant van de Scala zal zijn, zou al vier producties van de Salzburger Festspiele voor de Scala hebben aangekocht, terwijl hij nog artistiek directeur in Salzburg is. Dit ontketende een storm van beschuldigingen over belangenverstrengeling. Burgemeester Pisapia van Milaan heeft nu de Raad van Bestuur van de Milanese Scala geadviseerd om Pereira tot het einde van dit jaar een soort proeftijd te geven. Vervolgens zal een nieuw bestuur op zijn beurt een advies geven. Maar de controverse is nog niet verdwenen, want de regionale Minister van Cultuur, Christine Cappellini, eist nog steeds het aftreden van Pereira.

Lees in Repubblica Milano