22-04-2014

Op 22 april 2014 is de Hongaarse mezzosopraan Erzsébet Komlóssy overleden.

Erzsébet Komlóssy werd 9 juli 1933 in de Hongaarse plaats Salgótarján geboren en was in de jaren zestig en zeventig als dramatische mezzosopraan verbonden aan de Hongaarse Staatsopera. Haar glansrollen waren Amneris, Azucena, Carmen en Dalila. Voor het label Hungaroton werkte zij mee aan opnamen van de opera’s ‘Bánk Bán’ van Ferenc Erkel, ‘Háry János’ van Zoltán Kodály en ‘Die Bluthochzeit’ van Sandor Szokolay. Voor Decca zong zij in 1968 de mezzopartij in een opname van het ‘Requiem’ van Dvorák onder leiding van István Kertész. In 1969 zong zij in Rome de rol van Ulrica in ‘Un Ballo in Maschera’ van Verdi. Een registratie van de uitvoering verscheen op het label Giuseppe Di Stefano Records. Erzsébet Komlóssy overleed op 81-jarige leeftijd in Boedapest.

Lees in MNO.hu

© fidelio.hu