Verjaardag Nederlandse operaregisseur Jan Bouws

03-12-2016

De Nederlandse operaregisseur Jan Bouws viert op 3 december 2016 zijn verjaardag.

Jan Bouws werd geboren in Amsterdam en volgde in 1959 de regieopleiding aan The National School of Opera in Londen. Vanaf eind 1960 tot 1999 was hij verbonden aan De Nederlandse Opera als regisseur, hoofd regie en artistiek leider van de Operastudio. Bouws regisseerde daarnaast producties bij Opera Forum, het Holland Festival en het Edinburgh Festival. Zijn internationale carrière bracht hem naar onder andere Kaapstad, Johannesburg, San Diego, Riga, Dublin, Brussel en Szeged. Tevens was hij docent Operaregie. Tegenwoordig is hij artistiek adviseur bij Opera Trionfo en commissielid van het Fonds Podiumkunsten. Jan Bouws is op 25 april 2014 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook Opera Nieuws

© Hans Hijmering

Home, Nieuws