Wiebke Göetjes

Wiebke Göetjes werd op 19 juni 1961 geboren in Monnickendam.

 

 

1990
Wiebke Göetjes studeerde in 1992 af aan het Conservatorium van Utrecht bij docente Marianne Blok en deed de operaklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij onder de leiding van Kenneth Montgomery onder andere Lady Billows in ‘Albert Herring’ van Benjamin Britten en Leonore in ‘The Long Christmas Dinner’ van Paul Hindemith zong. 

In 1993 werd zij in Nederland gecontracteerd om gedurende twee jaren de rol van Carlotta Giudicelli te zingen in de Nederlandse productie van ‘The Phantom of the Opera’ van Andrew Lloyd Webber naast Henk Poort en Adriaan van Limpt. Zij vertolkte de rol zo’n 600 maal. Tevens nam zij rond die tijd les bij Cristina Deutekom.

1995
Wiebke Göetjes werd in 1995 geëngageerd door het Staatstheater van Meiningen in Duitsland, waar zij debuteerde in de titelrol van ‘Aida’ van Giuseppe Verdi. Gedurende vier seizoenen zong zij in Meiningen de titelrollen in ‘Tosca’, ‘Fidelio’ en ‘Ariadne auf Naxos’, Elisabeth in ‘Tannhäuser’, Senta in ‘Der fliegende Holländer’, Donna Anna in ‘Don Giovanni’, Konstanze in ‘Die Entführung aus dem Serail’ en Dolly in ‘Sly’ van Wolf-Ferrari. 

In 1996 deed zij mee aan het Cristina Deutekom Concours, dat werd gewonnen door Marcel Reijans.

2000
Wiebke Göetjes zong in 2000 Ortlinde in ‘Die Walküre’ bij het Staatstheater Stuttgart. Verder trad zij in het seizoen 2000/2001 op in de titelrol van ‘Turandot’ in het Theater Pforzheim.

In het seizoen 2001/2002 vertolkte zij bij het Volkstheater Rostock Leonore in ‘Fidelio’ in het Opernhaus Halle en de titelrol van ‘Aida’.

In het seizoen 2002/2003 zong zij bij het Staatstheater Kassel de titelrol in ‘Madama Butterfly’, Elisabeth in de ‘Tannhäuser’ en Madame Dilly in ‘On the Town’ van Leonard Bernstein. Bij het zomerfestival op het Gut Immling am Chiemsee vertolkte zij de rol van Antonia in ‘Les Contes d’Hoffmann’ van Jacques Offenbach. 

In 2004 zong zij bij de Staatsopera van Praag de rol van Abigaille in ‘Nabucco’ en de titelrol van ‘Turandot’.

2005
Wiebke Göetjes werkte in het seizoen 2006/2007 nog mee aan de wereldpremière van de Nederlandse opera ‘Alzheimer’ van de componist Chiel Meijering in de rol van mevrouw Swout.

Home