Cora Canne Meijer wordt 90 jaar

11-08-2019

Op 11 augustus 2019 viert de Nederlandse mezzosopraan Cora Canne Meijer haar 90ste verjaardag.

Cora Canne Meijer werd op 11 augustus 1929 geboren in Amsterdam en trad daar toe aan het conservatorium voor de opleiding zang. Zij debuteerde in 1950 bij de Nederlandsche Opera als Annina in ‘La Traviata’. Zij zong er gedurende de eerste jaren een aantal kleinere rollen, maar later ook rollen als Orlovski in ‘Die Fledermaus’, Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’, Rosina in ‘Il Barbiere di Siviglia’ en de titelrol in ‘Mignon’ van Ambroise Thomas. Cora Canne Meijer trad op in het Glyndebourne Festival van 1957 als Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’ van Mozart. Zij was van 1960 tot 1962 lid van het opera ensemble van Zürich en zong in Genève in de premières van ‘Monsieur de Pourceaugnac’ van Frank Martin in 1963 en ‘La Mère Coupable’ van Milhaud in 1966. Cora Canne Meijer maakte pas in 1971 haar grote doorbraak in Nederland in de titelrol van ‘Carmen’ bij De Nederlandse Operastichting, waarna zij te horen was in vele grote rollen als Charlotte in ‘Werther’ van Massenet, Azucena in ‘Il Trovatore’ van Verdi en de Komponist in ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss. Haar laatste optreden bij de Nederlandse Operastichting was in november 1986, als Bianca in ‘The Rape of Lucretia’ van Britten.

Kijk op YouTube

Home, Nieuws